Foto: eigen foto

Elke dag als ik het huis uit ga zie ik de groene

tamme kastanje bomen die op het grasveldje voor de deur staan. We wonen op de vierde verdieping dus ik kijk precies tegen het dichte groene bladeren dek aan… en de geel-witte afgebladderde takken van de bomen. Ik vind het er echt heel zielig uit zien. Zo’n sterke robuste stam, met vervolgens witte takken waar de vellen aan hangen. Zou de boom ziek zijn? Dit is nu al een aantal weken aan de gang.. Door de droogte is het groene grasveldje geelbruin en het gras, de stoep en de weg is bezaaid met afgebladderde bast van de bomen. Iedereen die voorbij loopt kijkt verbaast omhoog naar de bomen en de stukken bast op de grond. Zullen zij ook denken dat er iets mis is met de bomen? Want gewoon is het niet, dat de bast in vellen aan de bomen hangt. Toch?(*)

Een bomenkenner ben ik niet en groene vingers heb ik alleen als ik weer eens een brainstormdag heb gehad waarbij ik met viltstiften de muren heb vol geschreven.
Maar ik heb wel direct een oordeel over de bomen bij mij voor de deur, terwijl ik eigenlijk geen idee heb wat er aan de hand is.

 

Wat is “gewoon”?
Vaak hebben mensen al hun oordeel klaar als het in hun ogen “ongewoon” is. En ze vullen voor de ander in wat “gewoon” zou moeten zijn en wat de ander zou “moeten” doen.
Tja, de ander kun je niet veranderen, dus hoe vaak komt het voor dat jij gefrustreerd raakt omdat de ander niet doet wat hij/zij volgens jou zou “moeten” doen?

 

Loslaten van onrealistische gedachten

Als je iets denkt over jezelf, of over een ander, is dat dan echt waar? Als je die gedachte gelooft, wat zou er dan gebeuren, hoe zou je dan reageren (1), hoe druk maak je je er dan om? Belangrijker is, wat zou je geloven en doen als je deze gedachte niet hebt? Geeft dat al wat rust?

 

Wat kan ik voor jou doen?
Ben jij veel aan het denken en maak je je er vervolgens druk om? In de sessies met mij verhelderen we samen jouw gedachten, zijn deze realistisch of onrealistisch en beinvloeden ze je dagelijkse leven? Daarnaast kijken we naar jouw patronen, oordelen en overtuigingen waarvan je je in meer of mindere mate bewust bent. Door bewust te zijn van wat je denkt zul je minder stress ervaren. Door minder stress in je leven kun je moeiteloos gaan leven!

 

Spreekt mijn manier van werken jou aan? Dan kun je altijd een vrijblijvende gratis ontdekkingssessie of een traject met mij aangaan. Of je nu een alleen geboren tweeling bent of niet. Bel of stuur een Whats App naar 06 55528752 of mail naar info@sabinepols.nl.

 

Sabine Pols Coaching
Effortless Coach
www.SabinePols.nl

 

(*) Door te googlen ben ik te weten gekomen dat sommige bomen hun bast loslaten om te kunnen groeien. Het is me alleen niet duidelijk geworden of tamme kastanjebomen dit ook doen. Mocht je een bomenkenner zijn hoor ik graag je reactie.

 

(1) http://thework.com/sites/thework/nederlands/thework.asp, of

Het boek Vier vragen die je leven veranderen van Byron Katie

Wat vul jij in voor een ander?

Je zou ook interesse kunnen hebben in