Foto: Markus Spiske

Durf jij in het diepe te springen om nieuwe ervaringen aan te gaan ookal schijt je in je broek van angst? Of blijf je veilig aan de kant omdat je angst zoveel grip op je heeft?

Angst is een vorm van stress en je hoofd (ego) zal geen stress willen. Terwijl soms die stress (adrenaline) die je voelt nodig is om wat nieuws te gaan doen, om te groeien, om die sprong te wagen in het diepe!

 

Angst kan verlammend werken als je er in geloofd. Zoveel dingen die we laten omdat angst ons tegen houdt. Maar is die angst gegrond of is het angst voor persoonlijke groei? Angst voor verandering? Angst kan een schijnveiligheid zijn om in dezelfde situatie te blijven en geen persoonlijke groei te ervaren.

 

Persoonlijke groei is nodig als je verandering in je leven wilt. “Stilstand is achteruitgang” wel als je deze keuze om stil te staan maakt vanuit angst. Een pas op de plaats maken om rond te kijken wat er mogelijk is komt vanuit de gedachte van groei en is dus geen angst of stilstand.

 

Eigen foto

Je angst aangaan kan zoveel mooie ervaringen brengen!
Jarenlang heb ik reizen gemaakt over de wereld om de mooiste plekken te ontdekken.
Mijn laatste reis was naar Rusland en Mongolië, waar ik in Mongolië de Eagle-Hunters (1) heb bezocht en mee mocht jagen met de adelaar… Wauw dat was tof! Alleen moest dat wel te paard, anders is het niet de echte belevenis! Ik heb niet zo’n goede relatie met paarden (op een eerdere reis in IJsland gooide het paard mij meerdere keren van zijn rug, met een hersenschudding als gevolg..). Ik was angstig dat ik er af zou vallen in de middle of nowhere.. Ik ben moedig mijn angst aangegaan en ik heb de hele dag paard gereden, zonder er af te vallen! Stapje voor stapje, dat wel en met heel veel spierpijn en eelt op mijn handen door het stevig vasthouden van mijn paard. Door mijn angst aan te gaan had ik de prachtige ervaring om als een echte eagle hunter door het Altai gebergte te rijden in de winter en te jagen met de adelaar.

 

Spreekt mijn manier van werken jou aan? Dan kun je altijd een gratis vrijblijvende ontdekkingssessie of een traject met mij aangaan.
Bel of stuur een Whats App naar 06 55528752 of mail naar info@SabinePols.nl.


Sabine Pols Coaching
Effortless Coach
www.SabinePols.nl

 

(1) Jimmy Nelson heeft onder andere de Eagle Hunters prachtig gefotografeerd in zijn boek ‘Before they pass away uit 2015, isbn 978382733186.

 

Laat jij je leiden of afleiden door je angst?

Je zou ook interesse kunnen hebben in