Hieronder vind je de top 10 van boeken die ik heb gelezen met betrekking tot persoonlijke groei. Deze boeken hebben stuk voor stuk veel indruk op mij gemaakt en hebben mij inzicht gegeven om moeiteloos te gaan leven. Sommige boeken lijken qua informatie op elkaar. Elk boek heeft zijn eigen uitleg en soms snapte ik pas de uitleg  van het ene boek, na het lezen van het andere boek.

Moeiteloos Leven bestaat voor mij uit de volgende pijlers:

  • Vertrouwen
  • Lef
  • Moed
  • Mogelijkheden zien
  • Overvloed

 

# 1

Kun je een rups leren vliegen? Jan Bommerez, ISBN 9789460001987 
Dit is het eerste boek wat ik heb gelezen over persoonlijke ontwikkeling die ik zeker al 10 keer heb gelezen. Elke keer lees ik weer wat nieuws of heb ik een nieuwe ingeving wat er bedoeld wordt.
Het gaat over verandering en dat dit niet linear gaat maar exponentieel. Het loslaten van je ideeën en overtuigingen waardoor je de kwantumsprong kunt maken om te vliegen.

 

# 2

De kracht van Kwetsbaarheid, Brené Brown, ISBN 9789400502482
Kwetsbaar zijn, je kwetsbaar opstellen, we doen het liever niet. Waardoor anderen ons verkeerd begrijpen en we onszelf niet voor vol aanzien. Ik las dit boek op het moment dat kwetsbaar opstellen, me openstellen voor anderen en mezelf, een thema was in mijn leven. Brené Brown beschrijft hoe kwetsbaarheid zich verhoud tot schaamte en hoe je jouw kwetsbaarheid kunt inzetten voor warme betekenisvolle verbindingen met anderen.

 

# 3

Het geheim van loslaten, Guy Finley, ISBN 9789401301831
Blijven vasthouden aan het oude is niet altijd positief. Guy Finley leert je door het loslaten van negatieve gedachten je je kunt richten op het positieve en nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan.

 

# 4

Verslaafd aan liefde, Jan Geurtz, ISBN 9789026322297
Dit boek liet me inzien dat wat ik wil van een ander, dat ik dat eigenlijk wil van mezelf. Door bezig te zijn met mijn eigen zelfvertrouwen en eigenwaarde kon ik mezelf geven wat ik nodig had waardoor ik open stond voor anderen zonder behoeftig te zijn. Door praktische oefeningen en rake woorden kun je jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten.

 

# 5

Liefdesbang, Hannah Cuppen, ISBN 9789020210705 
De relatie met jezelf en met de ander. Hannah Cuppen geeft concrete en praktische tips voor heling van verlatingsangst en bindingsangst om weer beschikbaar te worden en te blijven voor de liefde.

 

#6

Blijf bij mij, Rika Ponnet, ISBN 9789020999785
Ook dit boek gaat over relaties, wat je wilt van een ander, dat je dit eigenlijk wilt van jezelf. Rika Ponnet legt alles uit aan de hand van een roos waarin de partners zijn weergegeven. Het gaat over aantrekken en afstoten van bepaalde mensen en als ze dichterbij komen wat er dan gebeurd in de relatie. Door de informatie uit het boek van Jan Geurtz, Hanaah Cuppen en Rika Ponnet te combineren snapte ik mezelf en wat ik er aan kon doen om mijn patronen in relaties te doorbreken.

 

# 7

De 7 geheimen van de schildpad, Aljoscha Schwarz en Ronald Schweppe, ISBN 9789401-301275
Een grappig geschreven boek met stof tot nadenken. Ik heb het in delen gelezen omdat ik per 3 a 4 pagina’s er eerst tijdje over moest nadenken om de informatie te verwerken. De verhalen en de oefeningen hebben me geholpen om mezelf meer te begrijpen en in een soort van vrede zijn met mezelf.

 

# 8 
Breaking the Habit of being yourself, Dr. Joe Dispenza, ISBN 978-1-4019-3809-3
“Ik kan het niet, want zo ben ik nou eenmaal”. Door dit boek van Dr. Joe Dispensa leerde ik dat ik mezelf kan veranderen en dat mijn hersenen ook anders worden (neuronennetwerk). “Wat je aandacht geeft groeit” kennen we allemaal. “Neurons that fire together, wire together” is Dr Joe Dispenza zijn versie. Dr Joe Dispensa legt op een makkelijke wetenschappelijke manier uit hoe dit werkt in de hersenen en geeft praktische oefeningen om zelf uit te voeren.

http://drjoedispenza.com/

 

# 9
Ja, maar wat als alles lukt?, Berthold Gunster, ISBN 978-9022996065
We hebben altijd wel een excuses om iets niet de doen wat we eigenlijk graag willen doen. We laten ons dan eigenlijk afleiden door onze angst en niet leiden door onze angst.
Berthold Gunster geeft in zijn boek Ja, maar wat als alles lukt? tien regels hoe je geen excuses gaat bedenken, maar gaat doen.

 

#10
Met de ziel onder mijn arm, Riet Fiddelaers – Jaspers, ISBN 9789077179000
Dit boek gaat over rouw. Liefde en rouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rouw gaat niet alleen over de dood, maar ook over het verliezen van iets of iemand wat voor jou heel waardevol is en onvervangbaar is.
Riet Fiddelaers: “Leven met verlies, leven met kwetsbaarheid is één van de belangrijkste taken in ons leven, zo niet de belangrijkste. Het gaat om de vraag hoe we de poorten van ons hart open kunnen houden en kwetsbaarheid en kracht kunnen verbinden.. Hoe we kunnen groeien rondom verlies”.
De verliescirkel die Riet Fiddelaers omschrijft en de bijbehorende blokkades gaven mij veel inzicht over mezelf.

Please follow and like us:
Top 10 van boeken om moeiteloos te gaan leven.

Je zou ook interesse kunnen hebben in