Wist je dat 1 op de 10 mensen een alleen geboren tweeling (of meerling) is en dat de meeste het niet van zichzelf weten.

“Onderzoeken hebben aangetoont dat in negentig procent van de oorsprongelijke tweelingzwangerschappen één of meerdere vruchtjes of embryo’s in een vroeg begin van de zwangerschap sterven. Meestal weet de vrouw, arts of verloskundige niet eens dat er sprake was van een tweeling omdat het overlijden in zo’n vroeg stadium van de zwangerschap plaatsvindt dat er nog geen echo is gemaakt”. (1)

Een alleen geboren tweeling zijn kan best impact hebben op jouw leven (zonder dat je het weet).

Kenmerken van alleen geboren tweelingen zijn:

Foto: Bikkel Fotografie
  • Anders dan anderen en dit voelen ze ook, maar weten (vaak) niet waarom ze zich zo voelen.
  • Ze blijven zoekende, maar weten niet waarnaar. Als ze gevonden hebben wat ze dachten te zoeken is er gelijk weer iets anders wat ze zoeken.
  • Pleasers. Ze zijn er altijd voor de ander, maar eigenlijk nooit voor zichzelf.
  • Hooggevoelig en moeten bewust omgaan met hun dagelijkse energie.
  • Kopen vaak alles in tweevoud, zonder duidelijke reden.
  • Hebben plotselinge fases van lage eigenwaarde terwijl ze weten dat ze de betreffende kwaliteit hebben om er een succes van te maken.

De meeste mensen komen nooit te weten dat ze een alleen geboren tweeling zijn. Ik kwam het van mezelf pas te weten tijdens een Personal Mental Allignment (PMA) sessie tijdens mijn opleiding tot effortless coach. PMA is een soort van geleide meditatie van jezelf die je helpt om oude ervaringen die je onbewust meegemaakt hebt bewust te maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ervaringen herbeleven die je hebt gehad voor je 4e levensjaar om de toenertijd opgebouwde stress los te laten. (Het 4e levensjaar is de leeftijd dat je ervaringen bewust meemaakt en herinnert, denk maar eens terug, van wanneer is jouw vroegste herinnering?).

 

Mijn herbeleving:
Ik zit op een stoel en ik ben, na bijna een uur van voor naar achteren bewegen, in een belangrijk punt van mijn herbeleving: ik bevind me in een zwarte ruimte, de baarmoeder. Heftige emoties komen bij mij los. Ik wil niet geboren worden. Het kan gewoon niet! Ik weet niet waarom… Na een tijdje rondkijken op de plek waar ik ben weet ik het: omdat ik eerst nog afscheid moet nemen.. De woorden komen uit mijn mond maar ik snap ze niet. Van wie moet je dan nog afscheid nemen, vraagt mijn coach. Ik zie ineens mijn tweelingzusje aan mijn zijde als een foetus die niet levensvatbaar is en ik houd haar handje vast. Ik wil haar niet verlaten, ik wil er niet uit, ik wil bij haar blijven, ik wil niet geboren worden! Ik huil en tril met mijn hele lijf. Mijn coach vraagt me om mijn tweelingzusje los te laten, zodat ik kan gaan leven. Maar ik kan het niet. Ik huil en schreeuw, ik kan toch niet gaan leven zonder haar. Als ik een beetje op adem ben gekomen vraagt mijn coach om afscheid te nemen van mijn tweeling zusje. Ik zeg haar gedag en ik kan haar loslaten. De stress van toen, die is geactiveerd door de herbeleving, laat ik los door te trillen met mijn hele lijf. Na een paar krachtige bewegingen naar voren en naar achteren word ik geboren.

Vaak komt bij een PMA sessies iets fundamenteels naar boven, waar iemand al tijden mee bezig is. Voor mij was dit: “Wie ben ik?” Na de sessie ben ik gaan lezen over alleen geboren tweelingen en er vielen heel veel stukjes op zijn plek. Ik snap mezelf nu beter en waarom ik op een bepaalde manier omga met situaties. Ik kan mezelf nu accepteren zoals ik ben. Waardoor de reacties van anderen mij niet zo veel meer raken en mijn gedachte van vroeger: “zo ben ik nu eenmaal..”, is veranderd in “Hé, weer een kenmerk van een alleen geboren tweeling!”

 

De PMA sessie:
De PMA is een mooie methode die ik gebruik in de coachtrajecten. In deze sessie kunnen hevige reacties loskomen dus vergt deze methode wat voorbereiding. Als ik deze methode gebruik in een traject betreft het nooit de eerste sessie.

Je gaat namelijk aan het werk met je angsten en je pijnen. Het is een confronterende sessie. Wanneer je je angst of je pijn herbeleefd kan je deze bewust een plek geven. Waardoor deze pijnen of angsten je minder (of helemaal niet meer) beinvloeden in je dagelijkse leven. Je gaat dan moeitelozer door het leven.

 


Spreekt mijn manier van werken jou aan? Dan kun je altijd een ontdekkingssessie of een traject met mij aangaan. Of je nu een alleen geboren tweeling bent of niet.


Bel of stuur een Whats App naar 06 55528752 of mail naar info@sabinepols.nl.

Sabine Pols Coaching

Effortless Coach

www.SabinePols.nl

 

NB Mijn geboorte in 1985 was met een vacuumpomp, omdat ik er niet uit wilde.. nu weet ik waarom.

(1) Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen, Aranka Reeuwijk-Willems, 2014, Bewustwording door BewustZijn, ISBN 9789082192209


Please follow and like us:
Hoe ik er achter kwam dat ik een alleen geboren tweeling ben

Je zou ook interesse kunnen hebben in