Ik heb al tijden niet meer echt in de spiegel gekeken. De spiegel in mijn badkamer hangt veel te hoog voor mij en ik zie altijd alleen wat plukjes haar als ik mijn tanden aan het poetsen ben (de spiegel hangt op vriendhoogte (2m) en ik ben 1,60 m).

 

Als ik in de spiegel zou kijken, wat zou ik dan zien? Geloof ik in wat ik zie in de spiegel? Kan ik een masker op hebben zodat ik mezelf voor de gek houd? Zien anderen mij anders dan ik mezelf?

 

Oké, ik kijk in een spiegel. Ik zie een vrolijke dertiger met asymetrisch haar die moeiteloos probeerd te leven. Moeiteloos leven betekend alles behalve geen moeite hoeven doen. Waar houd ik mij dan mee bezig? Bijvoorbeeld wat triggert mij en hoe kan ik er mee om gaan zodat het mij geen energie kost, wat vind ik spannend en ga ik toch doen, hoe kan ik elke dag iets doen wat daarvoor nog onmogelijk lijkt? Als ik in de spiegel kijk zie ik mogelijkheden.

Ik kan mij laten leiden door wat anderen van mij vinden of mijn gedachten over wat anderen van mij vinden, maar daar heb ik helemaal niks aan; het kost alleen maar energie.

 

Mijn innerlijke spiegel is positief en vol vertrouwen. Ik las laatst ergens; als je 86400 euro hebt en iemand steelt 20 euro, gooi je dan de andere 86380 euro weg? Wanneer iemand 20 seconden negatief tegen je is, laat dan de andere 86380 seconden in die dag hier niet door beïnvloeden. Dit geldt natuurlijk ook voor je eigen negatieve gedachten.

 

Kun jij ondersteuning gebruiken in het bijstellen van je innerlijke spiegelbeeld? Neem contact met me op voor een vrijblijvende gratis ontdekkingssessie of doe zelfstandig de gratis online challenge Moeiteloos leven in 5 stappen

 

Sabine Pols Coaching

Effortless Coach

www.SabinePols.nl

06 55528752

info@sabinepols.nl.

Please follow and like us:
Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Je zou ook interesse kunnen hebben in