Traject Mijn Grens ligt hier!

Herken je dit:
  • Je hebt je voorgenomen dat je nu echt je grenzen beter gaat aangeven, wat je collega er ook van vind of zegt. Je bereid het gesprek voor, zoals je geleerd hebt, maar je ligt er vervolgens nachten wakker van omdat jij alle mogelijke opties die kunnen gebeuren bedenkt en overal een antwoord op voorbereid. Hierdoor voel je de stress opkomen en blijf je het gesprek voor je uitschuiven. Waardoor die knoop in je maag steeds erger wordt en je er niet meer van kunt poepen.
  • De vergadering loopt alweer minimaal een half uur uit. Jij weet dat je op de geplande eindtijd weg had moeten gaan, maar je hebt het weer niet gedaan. Je bent in gedachten wel druk bezig met; wat is het juiste moment om op te staan en weg te lopen? Wat zeg ik dan? Wat vinden mijn collega’s er van? Want iedereen weet dat jij geen volgende overleg hebt. Je hebt je notitieboek al een half uur geleden dichtgeklapt, maar er komt geen einde aan die monoloog. ‘This could be an e-mail!’ Als de vergadering afgelopen is ben je opgelucht maar ook teleurgesteld in jezelf. Je voelt de stress weer oplopen, heb je dan niks geleerd van de coaching die je hebt gehad?
  • In de ochtend en middag is die korte doorbetaalde koffiepauze. Dat appeltje knabbel jij weg terwijl jij je ogen op je beeldscherm hebt gericht. Over koetjes en kalfjes praten met je collega’s en wachten bij de koffieautomaat vind je tijdverspilling. Die twee korte pauzes zijn juist handig om even die laatste dingen af te ronden en de tijd in te lopen. In die tijd kun je eindelijk jouw geplande werk doen.
  • Wat heb jij voor leuks gedaan dit weekend? Je kijk jouw collega aan, wat had je ook al weer gedaan? In gedachten denk je aan leuke dingen, wanneer was de laatste keer dat je die creatieve cursus had gedaan? Is het alweer een jaar geleden dat je die hot-stone massage had gehad? “Euh, ik heb een film gekeken” zeg je, dat je daarbij gelijk de was hebt opgevouwen en gestreken laat je maar achterwege. Wanneer is de laatste keer dat je echt tijd hebt genomen voor jezelf?
  • “Ik zorg wel dat het gedaan wordt, geef maar aan mij ik heb wel ruimte in mijn agenda”, hoor je jezelf alweer zeggen. Het afronden van een project gaat voor, ook als jouw eigen werk erdoor vertraging op loopt. Jij zet je schouders eronder en zorgt dat het werk afkomt, alles voor het team! De week erna krijgt jouw collega applaus bij de weekstart dat ze het project zo goed heeft afgerond. Jij klapt braaf mee en van jouw pokerface is niks af te lezen, maar van binnen kook je! WTF? Heb ik me weer voor het karretje laten spannen? Nu is het echt klaar. Ik ga nu echt beter mijn grenzen bewaken!

Nee zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen jezelf

Hoe zou het voor je zijn als:
  • Je op tijd jouw grenzen kunt aangeven waardoor je energieker bent omdat je geen dagelijkse interne uitbarstingen meer hebt.
  • Je eerst loyaal bent aan jezelf.
  • Jij ook de rust en pauzes neemt die op een dag nodig zijn én dat je voelt dat je ook echt bergen werk hebt verzet die dag.
  • Je jouw maskers en pokerface thuis kan laten omdat jij je uitspreekt op kantoor wat jij er van vindt.
Dat is mogelijk als je het traject ‘Mijn grens ligt hier’ gaat doen!
Hierbij werken we een half jaar samen en ga je in 12 sessies van 1 uur met mij aan de slag om te kijken wat jij nodig hebt om jouw grenzen te voelen en aan te geven op je werk.
De sessies zijn eens per twee weken in Zaandam.
Tussen de sessies door krijg je praktische oefeningen mee om direct mee aan de slag te gaan.
We werken stapsgewijs aan een structurele lange termijnoplossing.
Zodat aan het einde van het traject:
  • Jij jouw grenzen kunt aangeven naar jezelf en anderen en jij naar jouw grenzen luistert.
  • Jij spreekt je uit waardoor je geen interne uitbarstingen meer hebt die je bakken met energie kosten.
  • Jij beweging en geluid kan geven aan dingen die jouw stress geven zodat de stress niet vast gaat zitten in je lijf.
  • Jij zelf de credits krijgt voor het werk wat je hebt gedaan, ook als je het van jouw collega hebt overgenomen.
  • Je een gezonde werk-privé balans hebt.
De investering in dit traject is Є 2475,-.
Je kunt ook in 3 termijnen van Є 900,- betalen.
Veel werkgevers hebben een persoonlijk opleidingsbudget die je kunt gebruiken voor deze coaching. Vraag wat de mogelijkheden voor jou zijn bij jouw leidinggevende of HR / personeelszaken.
Dit traject is voor jou als:
  • Jij klaar bent met pappen en nathouden en gestimuleerd wilt worden om jezelf uit te spreken en jouw grenzen aan te geven.
  • Je het zat bent om continue een masker op te hebben en je dus anders voor te doen dan je bent.
  • Jij jezelf verantwoordelijk houdt voor jouw acties.
  • Jij nu eens loyaal wilt zijn aan jezelf in plaats van een ander.