Tips voor HSPers

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen proces en jij ook. Je hebt niet altijd een coach nodig om persoonlijke groei door te maken, je kunt het heel goed zelf want de groei zit in jou!

Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd wil ik graag met je delen. Daarom hieronder wat tips en tools om zelf aan de slag te gaan.

Persoonlijke groei
Foto: Suzanne Williams

 

Tips

Hoe kan ik met prikkels omgaan:

 • Plan iets rustigs of ontspannends nadat je iets gedaan hebt wat druk of veel energie heeft gekost.

Ga juist na die vergadering pauze houden en naar buiten, of neem een ochtend of dag vrij na die intensieve opleidingsdag of concert.

 • Sluit je af, bijvoorbeeld met oortjes met muziek, en zet je telefoon een half uurtje uit om een half uurtje geconcentreerd te kunnen werken.

Veel pushmeldingen (piepjes en knipperende lampjes) kun je uitzetten op je telefoon en op je computer.
Wist je dat er apps zijn die de meldingen op je telefoon tijdelijk kunnen blokkeren? Ik heb er een paar genoemd bij tools!

 • Afgeleid? Beweging brengt je weer in je lijf. Ga staan en schud je even los, doe wat strek oefeningen, haal een kopje thee of loop een rondje door het huis/gebouw. Om daarna weer geconcentreerd aan het werk te kunnen gaan.

Wanneer je afgeleid wordt door anderen, plan dan tijd voor ze in op een later tijdstip. Vragen kun je ook beantwoorden bij het koffieapparaat of plan ruimte in je agenda om met je collega’s van gedachten te wisselen. Door ‘gesprek’blokken in te plannen kun jij geconcentreerder werken. Goed voor jezelf zorgen heet dat!

 

Tools

 • Apps die de meldingen op je telefoon tijdelijk blokkeren zijn oa OFFTIME en Forest.  Zo werkt OFFTIME met vooraf in te stellen profielen wat wel en niet door mag komen op je telefoon en werkt Forest door het groeien van een boompje als je je telefoon niet gebruikt.
  Zelf werk ik graag met Brain Focus zodat ik eraan herinnerd wordt om wat ontspanningsoefeningen te doen. Brain Focus werkt op het Pomodoro principe (25 min werken, 5 min (dat 4 keer) en bij de laatste keer 25 min rust).
 • 3 minuten meditatie die je overal kunt doen, op youtube zijn er verschillenden die je kunt doen.
 • Je kunt ook je aura kleiner maken om minder gevoelig te zijn voor de energieën van anderen, bijvoorbeeld voordat je naar drukke plekken gaat.
  Visualiseer je aura en visualiseer dat je het kleiner maakt. Klein genoeg dat jij er nog helemaal in staat. Houd je aura dan op zijn plaats door er wit of goud licht overheen te doen.
 • We ademen vaak te snel of te langzaam waardoor we in een continue stressreactie zitten. Klik hier om ademhalingsoefeningen gratis en online uit te voeren. Als je wilt, kun je deze ademhaling op elk moment en overal toepassen.

 

Daarnaast hebben de vijf pijlers van Het Moeiteloos Leven concept mij geholpen en kunnen jou ook helpen om sterker in je schoenen te staan. Je zelfvertrouwen te vergroten, te vertrouwen op intuïtie in plaats van de keus te beredeneren. Bewust te worden van de mogelijkheden die er zijn en om van deze mogelijkheden werkelijkheden te maken. Te gaan doen wat je leuk vind en energie geeft.

 

Wil je dagelijkse inspiratie om jouw leven in te richten wat voor jouw belangrijk is? Volg me dan op Instagram of Facebook.

 

En denk je nu leuk al die gratis content, maar ik wil Sabine graag zelf spreken? Vul dan hier het contactformulier in voor een afspraak, bel/Whats App naar 06 55528752 of mail naar info@sabinepols.nl.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram